Exeter Picturehouse

Exeter Picturehouse

Boots Centre Vision Award: Shortlisted 1999

Civic Trust Commendation 1999

shortlisted - riba award for architecture 1999

 

This conversion of a 1950s warehouse, on the edge of the central conservation area in Exeter and on a prominent approach into the city centre, provides a two-screen cinema for its operators City Screen. The warehouse has been converted so that the two auditoria can share the projection box. The foyer and café bar have been accommodated in a new extension, animating the previously blank flank to the warehouse.

 

 
 
 

 

The slope of the adjoining car park has been used to provide direct access into the first-floor café bar. The project is featured in the joint English Heritage/CABE publication Building in Context: New Development in Historic Areas (London, 2002).